Hoe ga je naar Benidorm

De wereld wordt steeds kleiner. Het wordt steeds makkelijk en sneller om op een locatie aan te komen. UIteraard wilt u zo snel mogelijk op de plek van bestemming zijn, zeker als het om een strandvakantie in Benidorm gaat. Het weer in Benidorm is zo heerlijk dat deze Spaanse badplaats het gehele jaar door door toeristen bezocht wordt. In de zomer zijn het meer gezinnen en jongeren die deze zonovergoten plaats bezoeken. In de winter vinden veel ouderen dit het beste gebied omdat de winters in Benidorm mild zijn.

Pak het vliegtuig naar Benidorm

Dit is waarschijnlijk de snelste en makkelijkste weg om naar Benidorm te komen. Benidorm heeft zelf geen luchthaven. De naastgelegen badplaats Alicante heeft dit wel. Deze zonnige plek ligt ongeveer op 40 kilometer van Benidorm. Er vliegen verschillende maatschappijen van en naar Alicante. Vanuit Nederland, Belgiƫ en Duitsland vliegen deze zelfs rechtstreeks naar Alicante. Zo bent u snel op de plaats van bestemming, zodat u erachter komt wat te doen in Benidorm. Een dagje uit is zo gepland. Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen. U kunt ook de bus pakken.

Trein

Wellicht niet de snelste optie maar zo ziet u onderweg wel wat. Alicante is de stad waar u naartoe moet reizen om vervolgens door te gaan naar Benidorm, ook met de trein. Alicante heeft goede treinverbindingen met andere grote steden in Spanje. Vanaf het treinstation in Alicante moet u een bus of taxi nemen naar het warme Benidorm. Dit zal ongeveer een half uurtje duren. Er valt weinig tot geen neerslag in Benidorm dus u hoeft niet bang te zijn dat u nat wordt terwijl u op de bus aan het wachten bent.

Trein naar Benidorm

Auto

Het is ook mogelijk met de auto naar Benidorm te rijden. Via Madrid of Barcelona kunt u Benidorm bereiken. Er liggen wel enkele tolwegen op de route, let hierop. Het is een aardig stuk rijden en daarom kiezen veel mensen ervoor een tussenstop te maken.

Bus

Het busnetwerk in Spanje is goed. Er gaan van Alicante bussen naar Benidorm. En vanuit andere Spaanse steden kunt u ook directe verbinden krijgen naar Benidorm.