Wat te doen in Benidorm

Het is altijd zomer in Benidorm. Er zijn veel activiteiten te doen. Maar ook als je meer van een strandvakantie houdt ben je in Benidorm aan het juiste adres. Voor jong en oud vind je iets te doen. De zon in Benidorm en het gebrek aan regen zorgen ervoor dat elke dag een goede dag is om een uitstapje te maken.

Avontuur in Benidorm

Voor mensen die wat willen ondernemen zijn er genoeg dingen te doen voor een dagje uit. Benidorm wordt omringd door bergen. Door drie berggebieden om precies te zijn: de Sierra de Bernia, Sierra de Aitana en Puig Campana. Hoe ga je naar deze bergen? Juist, met een jeep! Je kunt zelf een jeep huren of met een georganiseerde tour meegaan. Voordeel van de georganiseerde tour is dat de guide veel over het gebied te vertellen weet. Voor de waaghalzen is het attractiepark Terra mitica ook zeker een bezoek waard. Hier hebben ze de grootste houten achtbaan van Europa.

Ontspannen in Benidorm

Aan een dagje strand ontkom je haast niet in Benidorm. Het meest bekende en bezochte strand van Benidorm is het Levante strand. Dit strand is druk bezocht door toeristen, het is het meest populaire strand. Aan de boulevard zijn verschillende terrasjes en barretjes te vinden om een verkoelend drankje te scoren. In het verlengde van het Levante strand ligt het Poniente strand. Dit strand is wat rustiger en wordt meer bezocht door de Spanjaarden. Of als je toch niet de hele dag op het strand wilt liggen is een bezoek aan een van de wijngaarden in de regio ook een heerlijk en niet al te stressvol uitje. De wijngaard ‘Bodegas Mendoza’ is echt een aanrader.

Cultuur in Benidorm

Denk je aan Spanje dan denk je aan tapas. Het is zo een groot onderdeel van de cultuur dat een avondje tapas eten absoluut niet op het programma mag ontbreken. De Spaanse tapas restaurants in Benidorm zitten in ‘Tapas Alley’. Deze steeg ligt op loopafstand van het Levante strand. Daarnaast is in het oude centrum het beste gebied veel cultuur te ontdekken. Een bezoek aan de het Uitkijkpunt van het kasteel mag dan ook niet ontbreken. Hier was eeuwen geleden een fort gevestigd.

Links

Benidorm Tips