Het beste gebied om te verblijven

Er zijn veel verschillende kanten aan Benidorm. Benidorm in de zomer ziet er heel anders uit dan in de winter. Deze Spaanse badplaats heeft veel verschillende gezichten. Bruisend en uitbundig in de zomer en meer timide en rustig in de winter. En zo zijn ook de gebieden in Benidorm. Het weer in Benidorm kent maar één kant, warm en aangenaam en dit is ook de reden dat zo veel ouderen ervoor kiezen om hier te overwinteren.

Altea en l’Alfàs del Pi

Deze twee dorpen worden voornamelijk door Belgen en Nederlanders bezocht. Ze zijn dan ook een goede keuze voor mensen die in de winter tussen landgenoten willen verblijven. Een dagje uit is zo gepland omdat er veel verenigingen zitten waarmee je op stap kunt. Dus als je niet weet wat te doen dan hebben zij wel een voorstel. Zo hoef je je nooit te vervelen. Een ander voordeel is dat veel bedrijven daar Nederlands zijn. Dit geeft niet alleen een gevoel van thuis maar het geeft ook een goed gevoel wanneer je met de dokter in het Nederlands kan praten.

Benidorm in de winter

Benidorm is toch wel de plaats bij uitstek. Het heeft alles waar je van droomt. Het weer in Benidorm is het gehele jaar door fantastisch. Het heeft een micro-klimaat. Dit wordt veroorzaakt door de ligging tussen de bergen en de Middellandse Zee.

De zee zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer aangenaam blijft. En de bergen zorgen er op hun beurt voor dat de winters aangenaam en niet te koud worden. Benidorm wordt ook wel het Manhattan van Spanje genoemd. Dit is voor Nederlanders wel de meest populaire plek om te overwinteren. En waarom ook niet? Hoe je in Benidorm komt is niet zo moeilijk.

Het is een populaire bestemming en daarom vliegen veel maatschappijen direct naar het naastgelegen Alicante. Van daar is het nog maar een half uurtje met de bus of taxi. Aan alle voorzieningen is gedacht in Benidorm, je hoeft dus niets te missen.